Malvern College, jedna z nejprestižnějších britských škol založená v roce 1865, si nechala zpracovat zprávu hodnotící stav gastro vybavení s cílem posoudit návrh na uzavření šesti menších kuchyní na kolejích pro studenty a zavedení centralizované kuchyně. Cílem bylo zhodnotit stav zařízení, spotřebu energie a přínosy tohoto kroku z hlediska personálních nároků, energetické účinnosti, dopadu na životní prostředí a snížení plýtvání potravinami.
Centralizací stravovacích služeb by škola zefektivnila provoz, lépe využívala zdroje a zlepšila studentský stravovací zážitek. Součástí zprávy byla i analýza aktuálních energetických nákladů decentralizovaného systému a úspory, kterých by bylo možné centralizací dosáhnout.
Zpráva dále analyzovala personální potřeby, dopady na životní prostředí a možné snížení potravinového odpadu v důsledku navrhovaných změn, přičemž identifikovala 52% úsporu nákladů na energii napříč kuchyněmi. Výsledky a doporučení poskytly vedení Malvern College cenné informace pro kvalifikované rozhodování o budoucnosti stravovacích služeb a výhodách centralizace pro významnou část studentské populace.
Tým Macintosh Foodservice Consultants přináší odborné znalosti v oblastech jako je zlepšování procesů, řízení změn, finanční řízení a další, s cílem přinášet měřitelné výsledky v každém projektu.
Copyright © 2025 Macintosh Foodservice Consultants Ltd. - Všechna práva vyhrazena.
Part of the Macintosh Foodservice Family