Macintosh Foodservice Consultants byli osloveni společností Barrick Gold s požadavkem na vypracování zprávy týkající se kuchyňského provozu na několika těžebních lokalitách v Mali. Společnost Barrick Gold přispěla prostřednictvím svých těžebních aktivit téměř 10 miliardami dolarů do malijské ekonomiky. Náš konzultant strávil 10 dní přímo na místě a díky dlouholetým zkušenostem v náročných a rizikových prostředích pracoval podle přísných bezpečnostních protokolů zajišťujících ochranu personálu.
Podobné projekty jsme realizovali nejen v zemích jako Irák, Nigérie, Keňa, Uganda, Madagaskar, Mali, Gambie či Guinea-Bissau, ale také v Austrálii a především různých evropských státech.
Zpráva zahrnovala podrobnou analýzu kuchyňských provozů v lokalitách Gounkoto, Loulo, Clubhouse a dvou satelitních kuchyních. Tyto provozy, fungující v rámci těžebního prostředí, hrají klíčovou roli v zajištění pestré a vyvážené stravy pro komunitu i klíčové pracovníky. Hlavním cílem auditu nebyla jen chuťová kvalita nebo výživová hodnota pokrmů, ale především bezpečnost a soulad s mezinárodními standardy v oblasti bezpečnosti potravin.
Inspekce byla zaměřena zejména na zajištění dodržování standardů systému HACCP a to prostřednictvím důkladného posouzení hygienických praktik, stavu zařízení a vybavení, efektivity provozu a systému nakládání s odpady.
Rozsah auditu pokrýval kuchyně v Gounkotu a Loulu, které denně zajišťují velké objemy jídel pro své zaměstnance. Kuchyně Clubhouse pak fungovala specificky jako večerní provoz s vysokým počtem výdeje jídel s sebou. Tato specifika přinesla své vlastní výzvy a bezpečnostní požadavky, které byly v rámci auditu důkladně prověřeny.
Copyright © 2025 Macintosh Foodservice Consultants Ltd. - Všechna práva vyhrazena.
Part of the Macintosh Foodservice Family